Do vyhlásenia nominácií na Najlepší slovenský album za rok 2008 v ankete poslucháčov Rádia_FM, zostáva už len jeden deň. Od pondelka 26. januára budú môcť fanúšikovia hlasovať už len za albumy piatich interpretov, z ktorých jeden získa historicky prvú cenu Radio_Head Awards. Vyhlásenie víťaza sa pre veľký záujem fanúšikov i médií napokon uskutoční vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

"26. januára spoznáme päticu nominovaných albumov, z ktorých takisto poslucháči vyberú ten najlepší," hovorí koordinátorka projektu Veronika Svorenčíková, ktorá je moderátorkou programu Nika_FM.

Počas slávnostného večera 6. februára sa okrem víťaza poslucháčskej ankety dozvieme aj držiteľa druhej "rádio hlavy", ktorú udelia hudobní redaktori partnerských médií.

Len pár týždňov pred udeľovaním cien Radio_Head Awards sa organizátori rozhodli presunúť celú akciu z Komorného štúdia SRo do Veľkého koncertného štúdia SRo. "Nečakali sme taký záujem zo strany médií, hudobníkov aj samotných poslucháčov. Keďže to celé robíme pre nich, chceli sme udeľovanie ceny sprístupniť čo najširšej verejnosti," pokračuje Nika.

Poslucháči Rádia_FM a čitatelia partnerských médií budú môcť vyhrať lístky na podujatie v rôznych súťažiach. Priamy prenos z udeľovania cien bude vysielať usporiadateľské Rádio_FM. Moderátormi večera bude známa dvojica Daniel Baláž a Pavol Hubinák, živé vstupy zo zákulisia sprostredkuje Ego_FM. Slávnostný večierok bude sprevádzať aj desiatka zaujímavých hudobných vystúpení.

Bližšie informácie o hlasovaní nájdete na stránke www.radiofm.sk/album.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Alexandra Štullerová-Koreňová z Oddelenia pre styk s verejnosťou SRo.