Americký spevák Ne-Yo sa minulú sobotu doslova z hodiny na hodinu v očiach svojich slovenských fanúšikov a fanyniek zmenil z hrdinu na nevďačného nafúkanca. Takmer týždeň po nečakanom zrušení jeho koncertu v Bratislave, ktorý sa mal uskutočniť 20. februára v NTC Sibamac Aréne, prichádza vyjadrenie od organizátora, vďaka ktorému sa možno jeho meno na Slovensku očistí. Stále však nie je isté, či sa jeho plánovaný koncert nakoniec uskutoční v náhradnom termíne alebo vôbec.

Dôvodom, prečo oficiálne vyjadrenie prišlo až teraz, je zložitá komunikácia s umelcom, ktorá od soboty intenzívne prebieha prostredníctvom švédskej agentúry Urbania The Agency.

Tá realizuje jeho aktuálne európske turné a podľa vyjadrenia slovenských organizátorov sa zdá, že práve kvôli jej pochybeniu Ne-Yo do Bratislavy vôbec nepriletel. Názor si však spravte sami, tu je celé vyjadrenie, ktoré médiám dnes poskytol Kamil Krébes z organizačného tímu:

Informácia o príchode amerického speváka a všestranného interpreta, známeho ako Ne-Yo, potešila množstvo fanúšikov na Slovensku a aj v okolitých krajinách. Spevák už v predchádzajúcom období na Slovensku bol a teda poznal našu krajinu nielen z počutia. Koncert naplánovaný na 20. februára bol zahrnutý aj do marketingových plánov spevákovho vydavateľstva a manažmentu, takže nebolo pochýb o jeho príchode na Slovensko.

Slovenskí objednávatelia a zároveň organizátori bratislavského koncertu si objednali spevákov program prostredníctvom zahraničnej agentúry Urbania The Agency. Tá už v minulosti so slovenskou stranou spolupracovala a taktiež zastrešovala spevákove aktivity vo svete. V tomto konkrétnom prípade však neúspešne.

Prípravy na slovenský koncert boli stopercentné, prebiehala zdravá kampaň, súťaže o vstupenky na koncert pre fanúšikov a v neposlednom rade boli aj zaplatené všetky platby súvisiace s interpretovým vystúpením v prospech zahraničnej agentúry. Organizátori a partneri slovenského koncertu ako Fun radio, Pokec, TV Joj, Musiq1, Akzent media alebo Hotel Gate One pripravovali koncert s plnou vážnosťou. Všetko bolo v poriadku. A predsa nebolo.

Spevákov manažment nedostal do dňa koncertu v Bratislave zaplatenú kompletnú úhradu od spomínanej zahraničnej agentúry a tak pristúpil k jednostrannému rozhodnutiu, ktoré všetci už poznáme. Neprišli. Vyjadrenie o zrušení koncertu dostali organizátori až začiatkom tohto týždňa. Na organizátoroch bratislavského koncertu je teraz neľahká úloha. Je potrebné nájsť riešenie, ale k tomu je potrebná zainteresovanosť všetkých troch zúčastnených strán. A hlavná úloha organizátorov je uspokojiť fanúšikov, ktorí sa na Ne-Yov koncert veľmi tešili.

Aktuálne nie je známa informácia o náhradnom termíne koncertu a ani o tom, či vôbec Ne-Yo do Bratislavy príde alebo nepríde. Organizátori sú vyzbrojení dávkou trpezlivosti a prosia o trpezlivosť aj u fanúšikov. Najneskôr do 10. marca by malo byť všetko jasné a do tohto termínu bude aj konečné stanovisko k vzniknutej situácii. V prípade nevyhovujúceho náhradného termínu alebo definitívneho storna koncertu bude možnosť vrátenia vstupného majiteľom vstupeniek v plnej výške.


Redakciu Hudba.sk informoval Kamil Krébes.

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo