Rocková skupina Metropolis uvedie na trh po troch rokoch nový štúdiový album. Novinka s názvom Hazard sa na trh dostane v stredu 1. septembra. Ako poznamenal gitarista kapely Jimi Cimbala, dátum vydania v sebe nesie kus symboliky a kapela si ho zvolila ako kompenzáciu za začiatok školského roka.

Ku skladbe False Icon skupina pripravuje aj videoklip. Nahrávka obsahuje dovedna 15 skladieb, ktoré Metropolis nahrali v angličtine. "V slovenčine sme naspievali a nahrali iba skladby vo forme radio editov určených pre slovenské rádiá. Chcem však dodať, že pomer medzi slovenčinou a angličtinou vykompenzujeme na našej ďalšej platni, ktorú plánujeme nahrať v priebehu najbližšieho roka. Hazard sme pripravovali bez kompromisov v aranžmánoch. Skladby sú tvrdé a presne odrážajú naše cítenie," vysvetlil Cimbala.

"Uvedomujeme si, že prichádzame s niečím, čo na Slovensku nie je štandardom, lebo hráme tvrdo a zároveň chceme zaujať aj komerčného poslucháča. Preto je tento album hazardom," dodal. Jimi Cimbala okrem iného priznal, že trojročná prestávka medzi ostatnou štúdiovkou Voodoo a novým albumom bola spôsobená aj jeho vyťaženosťou spojenou s povinnosťami producenta, no napriek tomu skupina Metropolis nespala, ale poctivo koncertovala. Počas tohtoročnej letnej sezóny sa kapela objavila na jedenástich akciách.

"S odohranými koncertmi sme spokojní, pretože ľudia sa bavili a to je pre nás podstatné. Na druhej strane, v letnom období sme boli zvyknutí absolvovať viac akcií, ale to nie je záležitosť, ktorá sa týka iba Metropolisu. Tento rok bol na príležitosti vystupovať vo všeobecnosti skromnejší. Pri prirodzenej alebo umelo vyvolanej finančnej kríze prídu ako prví na rad šport a kultúra. Ľudia jednoducho videli lepšie možnosti, kam vložiť svoje peniaze. V situácii, kedy usporiadatelia videli, koľko majú predaných lístkov, začali radšej akcie rušiť. Keďže nechceli ísť do rizika, tento scenár sa opakoval častejšie ako po minulé roky," uviedol Cimbala. Promo k albumu Hazard zastreší skupina Metropolis česko-slovenským turné s českou speváčkou Leonou Šenkovou. Detaily vystúpení zatiaľ kapela nezverejnila.

--
Zdroj: SITA
Foto: Metropolis.sk

Súvisiaci interpreti: Metropolis