Britská alternatívno-rocková formácia Elbow sa na piatom štúdiovom albume Build A Rocket Boys! vrátila k zvuku debutovej nahrávky Asleep in the Back (2001). V rozhovore pre Xfm to prezradil spevák Guy Garvey. Okrem iného by malo byť na novom albume viac grooveov ako na ktorejkoľvek predchádzajúcej nahrávke.

Novinka Build A Rocket Boys! vyjde 7. marca. Kapela ju nahrávala v Blueprint Studios v Salforde pod producentským dohľadom klávesáka Craiga Pottera. Nahrávku následne predstavia na koncertnom turné.

Všetky štyri doteraz vydané albumy skupiny Elbow sa umiestnili v Top 20 britského albumového rebríčka. Zatiaľ najoceňovanejším albumom kapely Elbow je nahrávka The Seldom Seen Kid (2008), za ktorú hudobníci získali prestížnu Mercury Prize. Tento album bol zároveň ich komerčne najúspešnejším. K najznámejším singlom patria piesne Forget Myself, Grounds for Divorce či One Day Like This.

Prvým singlom z albumu Build A Rocket Boys! bude skladba Neat Little Rows, ktorá vyjde 28. februára. Kapela však v decembri naživo predstavila novú pieseň Lippy Kids.


Elbow - Lippy Kids live

Informáciu zverejnila webová stránka spinner.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Andy Whitton - Myspace.com/elbowmusic

Súvisiaci interpreti: Elbow