Americký hip-hopový producent a občasný rapper 9th Wonder predstavil tracklist svojho štvrtého sólového albumu s názvom The Wonder Years, ktorý vyjde 27. septembra prostredníctvom jeho vlastného labelu A Wonderful World Music Group.

Nahrávka obsahuje 16 skladieb, na ktorých sa ako hostia predstavia napríklad Raekwon a Masta Killa z Wu-Tang Clanu, ďalej Talib Kweli, Erykah Badu, Murs, Warren G, Skyzoo, Fashawn, Terrace Martin, Marsha Ambrosius, Blu, Kendrick Lamar alebo Wonderov bývalý "kolega" zo skupiny Little Brother Phonte, ktorý zhodou okolností v rovnaký deň vydáva svoj debutový sólový album s názvom Charity Starts At Home. Tridsaťšesťročný 9th Wonder, vlastným menom Patrick Douthit, pôsobí na hudobnej scéne od roku 1997. Začínal v spomínanej skupine Little Brother, ktorú okrem neho a Phonteho tvoril aj rapper Big Pooh.

Trojica debutovala v roku 2003 nahrávkou The Listening, o dva roky vydala druhý album The Minstrel Show. V roku 2007 však 9th Wonder skupinu opustil, pričom Phonte a Rapper Big Pooh bez neho vydali ešte nahrávky Getback (2007) a Leftback (2010). Po vydaní posledného menovaného albumu však oznámili rozpad Little Brother a obaja sa vydali na sólové dráhy. 9th Wonder debutoval ako sólový interpret v roku 2005 albumom Dream Merchant Vol. 1, po ktorom nasledovali nahrávky Dream Merchant Vol. 2 (2007) a 9th's Opus: It's A Wonderful World Music Group Vol.1 (2010). Okrem toho má na svojom konte množstvo spoločných nahrávok s interpretmi ako napríklad Murs, Buckshot, David Banner, Skyzoo alebo Spectac.

Tracklist albumu 9th Wonder - The Wonder Years:
01. Make It Big f. Khrysis
02. Band Practice pt. 2 f. Phonte & Median
03. Enjoy f. Warren G, Murs & Kendrick Lamar
04. Streets Of Music f. Tanya Morgan & Enigma
05. Hearing The Melody f. Skyzoo, Fashawn & King Mez
06. Loyalty f. Masta Killa & Halo
07. Now I'm Being Cool f. Mela Machinko & Mez
08. Never Stop Loving You f. Terrace Martin & Talib Kweli
09. Piranhas f. Blu & Sundown
10. Peanut Butter & Jelly f. Marsha Ambrosius
11. One Night f. Terrace Martin, Phonte & Bird and The Midnight Falcons
12. Your Smile f. Holly Weerd & Thee Tom Hardy
13. No Pretending f. Raekwon & Big Remo
14. 20 Feet Tall f. Erykah Badu & Rapsody
15. That's Love f. Mac Miller & Heather Victoria
16. A Star U R f. Terrace Martin, Problem & GQ

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/9thwondermusic