Po minuloročnom úspechu Pódia mladých talentov dobrej hudby Nadácie SPP sa i tento rok organizátori Bratislavských jazzových dní rozhodli dať šancu začínajúcim kapelám. Minuloročný víťaz, kapela The Illusions Trio, svoj víťazný koncert na hlavnom pódiu festivalu odohrá už 21. októbra.

Kapely a hudobníci, ktorí chcú koncertovať na tom istom pódium ako hviezdy svetového džezu, môžu o svoje miesto zabojovať prostredníctvom súťaže. Stačí zaslať nahrávku s niekoľkými skladbami a deväť najlepších kapiel vystúpi počas troch dní 37. ročníka bratislavských džezákov, ktoré sa uskutočnia 21.23. októbra. Z nich, na základe hlasovania návštevníkov a odbornej poroty festivalu vzíde víťaz, ktorý počas festivalového programu v roku 2012 vystúpi na hlavnom pódiu spolu so svetovou džezovou špičkou a domácimi interpretmi.

Prihlášky do súťaže môžu kapely spolu s krátkou biografiou a fotografiou zaslať do 15. septembra mailom na rockpop@rockpop.sk alebo na poštovú adresu: Rock Pop Bratislava, P. O. Box 55, 814 99 Bratislava.

Redakciu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová, PR manažérka Bratislavských jazzových dní 2011.

Foto: Igor Daniš - Hudba.sk