Hoci oficiálny program medzinárodného hudobného festivalu Next 2011 štartuje vo štvrtok 1. decembra, organizátori tentokrát pripravili aj takzvaný zahrievací večer. Publiku sa v stredu 30. novembra v A4 – nultom priestore predstaví až pätnásť slovenských autorov elektronickej hudby.

Warm Up pod hlavičkou festivalu NEXT je zároveň krstom kompilácie Short Circuit 2. Prvý diel kompilácie s podtitulom Mozaika vyšiel predvlani a predstavil to najlepšie z mladej slovenskej elektronickej scény. Nadväzujúca dvojka prezentuje širšie pole umelcov od mladých talentov po etablovaných skladateľov. Obe kompilácie, na ktorých figuruje spolu 27 umelcov zostavil Miro Tóth, študent skladby na VŠMU, hudobník a zakladateľ niekoľkých projektov (Musica falsa et ficta, Frutti di Mare, Pašie Štefana H.)Krst albumu bude prebiehať netradične.

Hudobníci sa budú striedať na pódiu, a tak si naživo vypočujete reprezentatívny výber súčasnej slovenskej produkcie. Do škatuľky súčasná progresívna hudba sa zmestí noise, experimental, glitch, drone, ambient, industrial a ich vzájomné presahy. Od zvukových textúr a ambientných krajín Casi Cada Minuto, cez Pjoniho multižánrové výlety, presahy noise music v podaní rbnx z kolektívu Urbsounds až po úlety typu Samčo brat dážďoviek či Karel Boh.
Casi Cada Minuto - Waves

Večer zároveň ponúka prierez progresívnymi slovenskými labelmi, či už je to experimentálny netlabel LOM zastúpený Mrkvom a ::.:, Pjoni a stroon reprezentujú Exitab, Voice over noise Atrakt Art.

Permanentka na festival NEXT slúži aj ako vstupenka na Warm Up, avšak domácu scénu je možné podporiť aj dobrovoľným vstupným. Viac informácií o hlavnom programe festivalu nájdete TU a na weboch www.a4.sk alebo 2011.nextfestival.sk.

Informácie pre Hudba.sk za organizátorov festivalu NEXT poskytla Mária Hejtmánková-Lampertová.
 

Súvisiaci interpreti: stroon