Blížiaci sa koncert legendárneho speváka Kinga Diamonda v Bratislave získava na výnimočnosti. Slávny umelec sa chce práve u nás stretnúť so svojimi fanúšikmi z celej Európy. Na facebooku už prebieha súťaž o tzv. meet & greet, kde možno osobné stretnutie vyhrať. Takúto možnosť ponúka King Diamond exkluzívne pre návštevníkov tohto koncertu. Záujem je oň v celej Európe.

Do Bratislavy sa v posledný májový deň chystajú okrem Čechov aj Rakúšania, Maďari, Slovinci, Poliaci aj Nemci. Z Chorvátskeho Zagrebu dokonca vypravia špeciálny autobus na bratislavský koncert. Koncertný návrat metalovej legendy si nikto nechce nechať ujsť. Organizátori však majú už teraz plnú hlavu starostí. Kvôli veľkosti pódia a špeciálnym efektom museli obmedziť kapacitu Aegon arény Národného tenisového centra a na koncert sa tak dostane menej fanúšikov.


King Diamond je veľký pojem. Impozantné výpravné divadlo plné hudby, špeciálnych efektov, unikátnych kulís a rekvizít sa stalo poznávacím znakom po celom svete. Dánsky rodák Kim Bendix Petersen má na svojom konte spolupráce s kapelami či umelcami ako Metallica, Dave Grohl, Cradle of Filth, Motörhead či Ozzy Osbourne. Rešpekt a uznanie si King Diamond získal aj svojim projektom Mercyful Fate. Triumfálny návrat na pódiá zažil na vybraných podujatiach minulý rok. Patril k ozdobám Hellfestu vo Francúzsku či Sweden Rock vo Švédsku.

Fanúšikovia na vlastné oči zažili najväčšiu scénu a produkciu, akú King Diamond v celej svojej histórii ponúkol. Práve na túto veľkolepú scénu sa môžu tešiť aj tí slovenskí a českí. Bratislavský koncert si pre technickú náročnosť vyžiada dlhú prípravu a mimoriadne sofistikované scénické riešenia. Živé vystúpenia King Diamond sú totiž nezabudnuteľné nielen po zvukovej, ale aj vizuálnej stránke. 

Zdroj: Octopus promotion
Foto: Facebook.com/kingdiamondofficial

Súvisiaci interpreti: King Diamond