Bratislavská skupina Royko Passage dnes zverejnila svoj prvý oficiálny singel This Modern Love. Indie-popové trio, ktoré môžu skalní priaznivci alternatívnej scény poznať už od roku 2004, sa vlani po niekoľkoročnej pauze dalo znova dohromady. V súčasnosti pripravuje vydanie debutového albumu.

Royko Passage založili bratia Matej a David Striežencoví a Šimon Matrka. Každý z nich má za sebou bohatú hudobnú minulosť - Matej bol dlhé roky basgitaristom vo formácii Expired Passport, David sa zapájal do bluesových projektov, a Šimon hral na bicích v kapele Yellow Earth, ale v roku 2004 sa rozhodli spojiť svoje sily, a tak vznikol projekt Royko Passage.

Alternatívno-popová kapela stihla v tom období zahrať desiatky koncertov v Bratislave a okolí, svoju hudbu prezentovali hlavne v kluboch a na menších festivaloch. Hlavný skladateľ kapely Matej zložil dnes už legendárne piesne ako Judith, Ariel alebo Hannelore, ktoré boli súčasťou ich prvých demo nahrávok.

V roku 2006 sa bratia Matej a David presťahovali do Londýna a tam hrávali po miestnych kluboch – vystriedalo sa u nich viacero bubeníkov, ale ani jeden nebol ten "správny". Šimon zatiaľ hral na bicích v dunajskostredskej kapele Moustache. Na konci roku 2010 sa Royko Passage dali dokopy kvôli jednému vystúpeniu v klube NFG v Dunajskej Strede, kde bolo obecenstvo z ich výkonu nadšené a aj samotní hudobníci si uvedomili, že spoločné hranie im ešte stále spôsobuje obrovskú radosť.

V októbri dozreli na nahrávanie albumu, a tak sa zavreli do jedného bratislavského štúdia, aby po siedmich rokoch zachytili svoje nápady a aranžmány v pesničkách. This Modern Love je ich prvý singel, ktorý sa dá vypočuť, ako aj voľne stiahnuť zo soundcloud stránky Royko Passage. Platňa, na ktorej prevažujú skladby alternatívno-popové a rockové, vyjde na jar roku 2012.


Royko Passage - This Modern Love

K singlu už vzniklo aj toto zaujímavé promo video:


Royko Passage - This Modern Love (promo video)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Veroni Mészáros, PR manažérka projektu. Viac informácií priamo od kapely nájdete na oficiálnej Facebook stránke.

Foto: Natália Práznovská