Synovia zosnulého amerického speváka Roya Orbisona plánujú vydať skladby, ktoré otec nahral, no nezverejnil. Medzi nimi bude aj pieseň s názvom The Way is Love, ku ktorej Wesley, Alex a Roy Jr. Orbisonovci nahrali hudbu a tiež vokály.

Súrodenci vraj starú nahrávku obsahujúcu otcov spev našli doma. S produkciou novinky im pomáhal aj syn Johnnyho Casha John Carter Cash. "Naozaj nás to zblížilo. Bola to veľká sranda, nikto z nás nechcel prestať nahrávať," povedal Alex Orbison, ktorý prispel hrou na bicie a tiež sprievodnými vokálmi.

Skladba The Way is Love sa bude nachádzať na reedícii albumu Mystery Girl (1989), ktorá by mala vyjsť 20. mája. V rovnaký deň by sa na trh mala dostať aj deluxe edícia, ktorá bude obsahovať dovedna deväť doteraz nevydaných skladieb, ale aj ďalší bonusový materiál, ako napríklad dokumenty z nahrávania albumu Mystery Girl a tiež piesne The Way is Love.

Roy Orbison sa narodil 23. apríla 1936 v texaskom Vernone. Preslávil sa piesňami ako Only the Lonely, Running Scared, Crying, In Dreams, Oh, Pretty Woman či You Got It. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho zaradil na 37. mieste v zozname 100 najlepších spevákov všetkých čias. Držiteľa niekoľkých cien Grammy v roku 1987 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o dva roky neskôr aj do Skladateľskej siene slávy. Zomrel 6. decembra 1988. Dožil sa 52 rokov. Od roku 2010 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/royorbison

Súvisiaci interpreti: Roy Orbison