Formácia Nine Inch Nails sa už budúci rok predstaví neďaleko Slovenska. Domáci fanúšikovia budú môcť túto legendárnu kapelu vidieť vo Viedni - Stadthalle (9. júna), Budapešti - Budapest arena (19. júna) aj v Prahe - O2 aréna (20. júna). Ako predkapela vystúpia americkí Cold Cave.

Industrial-rockový projekt speváka, producenta a multiinštrumentalistu Trenta Reznora sa neďaleko Slovenska zastaví v rámci turné k najnovšej štúdiovke Hesitation Marks (2013), ktorá debutovala na druhej priečke v britskom albumovom rebríčku.

Kapela zo svojej ôsmej nahrávky doteraz zverejnila single Came Back Haunted, Copy of A a Everything. Na albume spolupracovali aj basgitarista Pino Palladino, ktorý je známy z pôsobenia v kapele The Who, či gitarista formácie Fleetwood Mac Lindsey Buckingham.


Nine Inch Nails založil Reznor v roku 1988. Debutovali o rok neskôr s nahrávkou Pretty Hate Machine. Nasledovali albumy The Downward Spiral (1994), The Fragile (1999), With Teeth (2005), Year Zero (2007) Ghosts I–IV a The Slip z roku 2008. Na konte majú dve Grammy a tiež dve ceny Kerrang!. Trent Reznor spolupracoval na soundtrackoch k filmom Sociálna sieť (2010) a Muži, ktorí nenávidia ženy (2011).

Zdroj: SITA, PR
Foto: Facebook.com/ninofficial

Súvisiaci interpreti: Nine Inch Nails