Kapela Neznámi vznikla v roku 1999 a je jednou z najdlhšie pôsobiacich skupín vo svojom žánri. Tento rok oslavuje 22 rokov pôsobenia na slovenskej country scéne, a to aj najnovším singlom Na, na...na, ku ktorému natočila aj videoklip priamo zo štúdia.

Počas svojho pôsobenia získala aj niekoľko prestížnych ocenení a jej členovia spolupracovali s rôznymi umelcami na Slovensku a v zahraničí. Významná bola pre kapelu spolupráca s americkým spevákom Willie Jonesom. V rokoch 2011 a 2012 odohrali niekoľko spoločných koncertov na Slovensku, v Čechách, Poľsku a v Nemecku. Od konca roku 2012 účinkuje kapela v ustálenom zložení a prezentuje sa prevažne autorskou tvorbou, ktorá vyšla v 2015 na albume Čas uvidí.


V tom istom roku kapela reprezentovala Slovensko na najväčšom európskom country festivale Piknik Country a tiež Folk Mragowo v Poľsku. Rok 2018 priniesol formácii zaradenie do Country hudobnej siene slávy Petra Dulu - Hall of Fame a o rok neskôr sa zúčastnili medzinárodného festivalu Czyste Country v poľskom meste Wolsztyn, ktorý organizuje najznámejší poľský country spevák Michael Lonestar.

V nasledujúcich rokoch doplnili kapelu Pavol Mazúr hrajúci na elektrickú gitaru a Peter Mečiar hrajúci na pedal steel guitar, čím získala kapela vynovený zuvk. Koncom minulého roka nahrali Neznámi niekoľko nových autorských pesničiek, ku ktorým zverejnili aj videoklipy. Aktuálne kapela pracuje na nových piesňach, ktoré má v pláne predstaviť svojim fanúšikom v priebehu tohto roka.

Informácie a foto redakcii poskytol Jaroslav Šimo. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Neznámi