Brány festivalu Glastonbury sa dnes ráno oficiálne otvorili. Až do pondelňajších skorých ranných hodín privíta Worthy Farm viac ako 200 000 návštevníkov. K nim sa môžu prostredníctvom živých prenosov z vystúpení headlinerov Dua Lipa a Coldplay pridať fanúšikovia z celého sveta.

Sety headlinerov sa budú po prvýkrát v histórii festivalu globálne vysielať naživo na Bbc.com. Hudobní fanúšikovia na celom svete si môžu naladiť stream, ktorý produkuje BBC Studios, a pozrieť si hlavné vystúpenie Dua Lipa v piatok 28. júna od 23:00 - 00:45 SELČ a hlavný set Coldplay v sobotu 29. júna od 22:45 - 12:45 SELČ. Fanúšikovia tiež môžu počas celého víkend sledovať na BBC.com hlavné momenty festivalu, aktualizácie a analýzy.

"Festival Glastonbury je ikonou britskej kultúry a tento priamy prenos poskytne fanúšikom na celom svete miesto v prvom rade pri hlavných vystúpeniach ako nikdy predtým. Toto je len najnovší príklad nášho zamerania sa na to, aby sme fanúšikom na našich platformách mimo Spojeného kráľovstva priniesli viac kultúrnych momentov, ako je Glastonbury, aby používatelia mohli zažiť to najlepšie z britskej kultúry, nech sú kdekoľvek," hovorí Tara Maitra, hlavná obchodná riaditeľka BBC Studios.

Lorna Clarke, riaditeľka hudby BBC, hovorí: "V BBC vám prinášame Glastonbury a sme neuveriteľne hrdí na naše spravodajstvo. Každý rok umožňuje miliónom ľudí prístup k mágii festivalu Emily a Michaela Eavisových. Globálne streamy vystúpení Dua Lipa a Coldplay sú ďalším vzrušujúcim doplnkom našej ponuky, ktorý nám umožňuje nielen spojiť hudobných fanúšikov v celej krajine, ale aj na celom svete s príležitosťou zažiť tieto vystúpenia svetovej triedy tak, ako sa dejú."

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)