Americký hudobník Rostam Batmanglij v utorok oznámil, že odchádza z rockovej kapely Vampire Weekend. 32-ročný rodák z Washingtonu na Twitteri uviedol, že aj naďalej bude spolupracovať s frontmanom skupiny Ezrom Koenigom, avšak ako skladateľ a producent potrebuje pôsobiť sám za seba.

K Batmanglijovmu odchodu sa vyjadril aj Koenig, ktorý tiež prezradil pracovný názov nového albumu Vampire Weekend. "Som nadšený z nášho pripravovaného štvrtého albumu a taktiež sa teším, keď si vypočujem čokoľvek, na čom sa Rostam podieľal. Momentálne sa celý náš svet točí okolo nového albumu. V štúdiu bude veľa známych tvárí, ale tiež niekoľko nových. Pracovný názov albumu je Mitsubishi Macchiato," uviedol spevák.

Kapela Vampire Weekend vznikla v roku 2006 v New Yorku, pričom od jej počiatku v nej okrem Koeniga pôsobia aj Chris Baio (basgitara) a Chris Tomson (bicie). Batmanglij, ktorý hrá na klávesy, gitary, ale aj flautu či perkusie, bol taktiež zakladajúcim členom. Skupina debutovala v roku 2008 eponymným albumom, po ktorom nasledovali štúdiovky Contra (2010) a Modern Vampires Of The City (2013). S oboma menovanými sa formácii podarilo dobyť americký rebríček Billboard 200, pričom za Modern Vampires Of The City získala aj cenu Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com)
Foto: Facebook.com/VampireWeekend

Súvisiaci interpreti: Vampire Weekend