Slovenská rocková skupina Metropolis predstavila nový singel Všetko sa ti vráti. Novinka ukazuje kapelu v inom svetle oproti doterajšej tvorbe. Viac gitár a menej elektroniky je smer, ktorý kapela naznačila už pri svojom predchádzajúcom singli Dole hlavou.

Skupina Metropolis tvrdí, že sa tohto smeru plánuje držať aj naďaľej. Taktiež v novom singli znova plnia svoje vyhlásenie spievať už výhradne len v slovenčine.

"Behom posledného roka sme prešli mnohými zmenami, a to aj vo svojom obsadení. Príchod nových členov sa určite odrazil aj na tvorbe a zvuku kapely. Na elektroniku určite nezanevrieme, no myslím, že jej pomer voči gitarám nebude už taký, ako tomu bolo v našej doterajšej tvorbe. Čo je možno paradox, pretože od marca 2015, kedy sa kapela dala de facto po rozpade znova dokopy, už máme v zostave len jednu gitaru - tá by však mala byť citeľná o to viac," hovorí s úsmevom gitarista Jimi Cimbala, ktorý je zároveň autorom nového singla.

Zaujímavosťou je, že text piesne Všetko sa ti vráti nie je žiadna novinka. Jeho základ bol napísany už v roku 2007 a pôvodne bol určený pre Mlyny, snáď najznámejšiu skladbu kapely.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Pavol Dráb z Randal Group Production.

Foto: archív kapely Metropolis

Súvisiaci interpreti: Metropolis