Uplynulý týždeň sa niesol predovšetkým v znamení Delika a jeho sólovky Sloboda. Z nej sme sa krátko pred vydaním dočkali rovno dvoch videoklipov. DMS zas vysvetlili, prečo opustili Gramo Rokkaz. Rušno je aj v zámorí, kde sa tentoraz činili predovšetkým veteráni ako Eminem, Ice Cube či Bun B.

V stredu konečne po dlhom čakaní vyšiel Delikov sólový album Sloboda. Krátko predtým nám však člen Mojej Reči ponúkol hneď dve videá. Najprv to bol klip k bonusovej skladbe Breaking Bad, ktorá však nemá nič spoločné s rovnomenným seriálom. Následne dorazilo aj čierno-biele video k titulnému tracku, v ktorom hosťuje Komplot

Delik - Breaking Bad

Delik feat. Komplot - Sloboda

Pred dvoma týždňami sme písali o tom, že tím Gramo Rokkaz opustila trojica DMS. Separ vtedy iba uviedol, že dôvodom tohto kroku boli rozdielne názory jednotlivých členov na hudobnú produkciu, pričom prisľúbil novú skladbu, v ktorej chcú svoj odchod z GR viac objasniť. Tento sľub splnili tento týždeň, keď priamo prostredníctvom videa predstavili novú skladbu Vitaj vo finále. Tá má výrazne odlišný zvuk než ich predošlá tvorba, čo je samé o sebe dostatočným vysvetlením ich odchodu z GR.

DMS - Vitaj vo finále

Eminem vopred avizoval, že štvrtým singlom z The Marshall Mathers LP 2 bude skladba The Monster, v ktorej sa o refrén postarala Rihanna. S tou už v minulosti niekoľkokráť spolupracoval, čiže bolo vopred jasné, že pôjde o vec určenú predovšetkým pre rádiá. A tak sa aj stalo. Aby toho však od Slim Shadyho nebolo málo, niekoľko dní po The Monster predstavil aj ďalšiu novú skladbu - Love Game, do ktorej si zas pozval Kendricka Lamara.

Eminem feat. Rihanna - The Monster

Eminem feat. Kendrick Lamar - Love Game

Ďalším veteránom, ktorý chystá novú štúdiovku, je Ice Cube. Jeho deviata sólovka ponesie názov Everythang's Corrupt a vyjsť by mala ešte tento rok, i keď presný termín bývalý člen NWA zatiaľ neprezradil. Čo však prezradil je, že novým singlom z nej je skladba Sasquatch, ku ktorej už zverejnil video.

Ice Cube - Sasquatch

Aj Bun B z legendárnych UGK nás už čoskoro poteší novým albumom s názvom The Epilogue, ktorým uzavrie sériu Trill O.G. Stane sa tak už 11. novembra, pričom dovtedy tu máme ďalšiu ochutnávku v podobe tracku Eagles.

Bun B - Eagles

Aloe Blacc vydal v septembri EP s názvom Wake Me Up, ktoré obsahovalo štyri skladby. Jednou z nich bola aj titulná pieseň, ktorá sa teraz dočkala aj vizualizácie. Skladba sa bude nachádzať aj na jeho pripravovanej štúdiovke Lift Your Spirit.

Aloe Blacc - Wake Me Up

Londýnska formácia Rudimental vypustila remix skladby Free z ich debutovej štúdiovky Home. Kým v origináli hosťovala iba speváčka Emeli Sandé, v remixe sa k nej pripojil aj Nas. Emeli si tak na svoje konto pripísala spoluprácu s ďalším prvoligovým americkým rapperom.

Rudimental feat. Emeli Sandé & Nas - Free (Remix)

Jedným z najlepších undergroundových albumov roka je nepochybne Legends Never Die od R.A. The Rugged Mana, ktorý nás ani pol roka po jeho vydaní neprestáva zásobovať novými videami. Najnovšie sme sa tak dočkali klipu k skladbe Sam Peckinpah, v ktorej hosťujú Vinnie Paz a Sadat X.

R.A. The Rugged Man feat. Vinnie Paz & Sadat X - Sam Peckinpah

Producent Marco Polo plánuje 12. novembra vypustiť pokračovanie albumu Port Authority s názvom PA2: The Director’s Cut. Na ňom sa bude nachádzať aj bomba Astonishing, v ktorej sa za mikrofónom vystriedala zostava funkčných veteránov v zložení Large Professor, Inspectah Deck, O.C. a Tragedy Khadafi, pričom scratchmi prispel DJ Revolution.

Marco Polo feat. Large Professor, Inspectah Deck, O.C., Tragedy Khadafi & DJ Revolution - Astonishing

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/moja.rec

Súvisiaci interpreti: Eminem, Moja Reč