Minulý rok sa vo svojom debutovom singli inšpirovala Andrejom Sládkovičom a spievala o Maríne, v jeho nasledovníkovi zase o predsudkoch voči pekným dievčatám, konkrétne blondínkam. Obe piesne boli v slovenčine a vydala ich pod menom Sophia. Teraz prichádza ako Sophia Roe s odvážnejším popovým singlom Work It Out, po ktorom sa zrejme nevyhne prirovnaniu k Britney Spears. Pripomína ju totiž výzorom a teraz už aj hudobným štýlom.

Sophia Roe je nový hudobný pseudonym speváčky Sophie Makišovej, ktorá v roku 2023 ako Sophia vydala single Marína a Dom bábik. Na oboch spolupracovala s producentom a hudobníkom Eugenom Botošom, teraz však štartuje novú kapitolu svojej rozbiehajúcej sa kariéry. V novom singli Work It Out vymenila rodný jazyk za angličtinu a nevinný vzhľad v klipoch za sebavedomý a energický popový vizuál.

Videoklip je z dielne spoločnosti Illuminate, režíroval ho Martin Miko. Spolu so speváčkou si v ňom zahrali aj Katrin Virágová a Eliška Panáčková, ktoré môžete poznať z televíznych obrazoviek obľúbeného seriálu Pán profesor, Lucia Šimková známa zo seriálu Druhá šanca a ďalšie Sophiine mladé herecké kolegyne. O hudbu a mix sa postaral producent Matej Maximilián Mikloš alias Maxx Miklos.

Sophia Roe spieva od útleho detstva a aktuálne študuje hudobno-dramatický odbor na konzervatóriu v Bratislave. Okrem spevu sa venuje aj tancu a herectvu, v súčasnosti hrá v divadle Pavla Országa Hviezdoslava v inscenácii Generácia Z: Sused, ktorého nechcem.

Sophia Roe, videoklip Work It Out, 2024 Zdroj: Martina Fehérová

Hoci jej prvé dva single boli slovenské, už od svojich autorských začiatkov písala Sophia skladby najmä v angličtine, v ktorej sa jej podľa vlastných slov stále tvorí o čosi ľahšie. Chcela sa preto fanúšikom ukázať aj v tomto svetle. Skladba Work It Out má byť po textovej stránke povzbudením k odvahe, vytrvalosti a túžbe plniť si svoje sny aj napriek prekážkam, ktoré občas život prináša.

"Je pre mňa prioritné, aby si ľudia dokázali zachovať svoju tvár a ctili svoje hodnoty. Skladba Work It Out reflektuje práve tieto zásady, na ktoré sa snažím skrz ňu poukázať. V procese tvorby mi veľmi pomohol producent Maxx Miklos, ktorý vystihol môj charakter a vnútorné pocity, ktoré pretransformoval do hudby. Som veľmi vďačná nielen jemu, ale aj celému tímu Illuminate za profesionálnu prácu a ľudský prístup. Pevne verím, že sa vám skladba aj videoklip, ktorý naplnil moje očakávania podľa inšpirácie scény z filmu Rýchlo a zbesilo, budú páčiť. Plánujem tvoriť naďalej a dúfam, že vám moja hudba prinesie do života najmä radosť, povzbudenie a v neposlednom rade úsmev," uzatvára Sophia.

Text: Hudba.sk (zdroj: Peter Zajíc – Illuminate)