Nadväzujúc na úspech svetového Back to Bass tour počas posledného roka sa Sting túto jeseň vracia do Európy. V rámci turné odohrá slávny britský hudobník svoje najväčšie hity v doprovode 5-člennej kapely, s ktorou sa 17. novembra predstaví aj v košickej Steel Arene.

Stingovo svetové turné Back to Bass 2011-2012 bolo kritikou ovenčené samými superlatívmi od Severnej Ameriky, cez Európu, Veľkú Britániu až po Južnú Afriku. Napríklad The Newcastle Evening Journal opísal Stingov koncert ako "úžasnú noc so skupinou skvelých hudobníkov a charizmatickým spevákom, ktorý nestratil nič zo svojej moci".

Začiatok nadchádzajúceho európskeho turné je naplánovaný na 7. novembra v Štrasburgu, ku ktorému pribudne viacero francúzskych miest. Turné zahŕňa aj Slovensko a Českú republiku, kde spevák, vlastným menom Gordon Sumner, odohrá koncert 19. novembra v Ostrave.

Stinga bude na turné sprevádzať kapela, v ktorej hrá jeho dlhoročný spolupracovník a gitarista Dominic Miller, bubeník Vinnie Colaiuta, klávesista David Sancious, hráč na elektrických husliach Peter Tickell a vokalistka Jo Lawry.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

Sting - Back to Bass tour 2011

Redakciu Hudba.sk informovala agentúra XL Promotion.


Foto: Sting.com/PR

Súvisiaci interpreti: Sting