Český hudobník Ivan Král vydá nový album vo vydavateľstve Warner Music. 66-ročný muzikant, ktorý sa preslávil ako člen sprievodnej kapely americkej speváčky Patti Smith, podpísal s vydavateľstvom zmluvu na vydanie albumu Always.

"Zmluva so spolupracovníkom Patti Smith alebo Iggyho Popa sa nepodpisuje každý deň," uviedol riaditeľ vydavateľstva Vladimír Kočandrle. Always bude obsahovať 12 piesní, z ktorých až 11 skomponoval samotný Král. O texty sa zasa postarala jeho životná partnerka a manažérka Cindy Hudson. Vydať by ho mali v polovici septembra.

Ivan Král emigroval do USA v roku 1966. V roku 1975 sa stal členom Patti Smith Group, s ktorou nahral štyri štúdiovky. Pre speváčku tiež napísal množstvo piesní. Po rozpade kapely sa Král dostal do skupiny Iggyho Popa. Neskôr sa podieľal na nahrávkach Johna Waita či formácií Band of Outsiders, The Vipers a Joy Rider. V roku 1987 vydal s kapelou Eastern Bloc album s rovnakým názvom. Po návrate do Československa produkoval štúdiovky skupín Lucie, Mňága a Žďorp alebo Garage. Ako sólista debutoval v roku 1995 albumom Nostalgia. Neskôr nasledovali štúdiovky Alias (1997) či Photoalbum (2001). Za hudbu k filmu Cabriolet (2001) Krála nominovali na Českého leva.  


Zdroj: SITA
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Ivan Kral