V sobotu 20. augusta sa v nitrianskom open-air kultúrnom centre Hidepark uskutoční tretí ročník multižánrového festivalu FLAAM. Organizátori opäť stavili na dramaturgicky zaujímavú zmes šestice slovenských interpretov, na čele s Chiki Liki Tu-a a Katarziou, ktorú doplní nehudobný program.

Headlinerom festivalu je prešovské alternatívne trio Chiki Liki Tu-a, ktorí pred rokom kritikmi oceneným albumom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. oslávili 20. výročie. Sekundovať im bude domáca Kata Kubošiová známa ako Katarzia, ktorá na festivale predstaví novinky z pripravovaného druhého albumu Agnostika v závese s nitrianskou trojkou Fresh Out Of The Bus a objavom tohtoročných Radio_Head Awards Rádia FM – projektom Bulp. Po polnoci bude pódium patriť dvojici známych slovenských DJ-ov, za mixpultom sa vystriedajú VecYanko Král.

"Po prvýkrát za tri roky sa nám podaril zostaviť line-up presne tak, ako sme si ho predstavovali pri debatách ešte v zime. Nikto nepovedal nie, nikto nemal v našom dátume plný kalendár. Sme maličký festival, čo viac môžeme chcieť?" opisuje tohtoročnú skladbu dramaturgie riaditeľ festivalu Marián Tesák.

"Chiki liki tu-a sú bez debaty jednou z najlepších koncertných kapiel v našich zemepisných šírkach, Katarzia je pre mňa generačnou poetkou a ešte aj našou kamoškou, čiže to bolo bez debaty, Fresh Out Of The Bus sú skvelí a sú na FLAAMe doma. A Bulp? Videl som ho v zime v jednej bratislavskej kaviarni a pár týždňov nato som ho oslovil. Netušil som, aký boom okolo neho vznikne," pokračuje Tesák.

Súčasťou tohtoročného festivalu je aj dvojhodinový blok filmov z dielne študentov Filmovej a televíznej fakulty VŠMU spolu s hand-made a food marketom. Ceny vstupeniek na FLAAM festival sú 7€ v predpredaji a 9€ na mieste.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


FLAAM je jednodňovým open-air festivalom, na ktorom od jeho vzniku v roku 2014 vystúpili napríklad Fallgrapp, Lavagance, MALALATA, Walter Schnitzelsson či Vrbovskí Víťazi. Kapacita festivalu je obmedzená na 600 návštevníkov, organizátori preto sľubujú klubovú atmosféru pod holým nebom. "Nemôžeme veľkým festivalom konkurovať výberom interpretov, no vieme návštevníkovi ponúknuť niečo, čo som osobne na letnom festivale ešte nezažil. Pocit intímnosti, priameho kontaktu a blízkosti ku kapele, podobným štýlom ako je to pri uzavretých klubových akciách," uzatvára Tesák.

Zdroj: Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a