Speváčka, skladateľka a popová ikona Pink, ktorá nedávno vydala nový štúdiový album, hlási po dvojročnej prestávke svetové turné. Veľkolepú šou v rámci The Truth About Love Tour prinesie aj na dosah Slovákom - 9. mája 2013 vystúpi vo viedenskej Stadthalle.

Alecia Beth Moore, ako znie pravé meno Pink, vystúpila v Bratislave v roku 2004. Odvtedy sa Slovensku vyhýba, no Viedeň vzdialená od Bratislavy príjemných 60 kilometrov nie je pre našinca nedostupná. Navyše sa na Slovensku chystajú do predaja aj vstupenky spolu s autobusovou dopravou z Bratislavy.  
 
Turné The Truth About Love nesie názov podľa rovnomenného aktuálneho albumu (recenzia), ktorý už krátko po zverejnení vystrelil na prvé miesto v celosvetovom iTunes Charte. Séria Európskych vystúpení sa začne 14. apríla budúci rok v írskom Dubline. Živé koncerty bláznivej šoumenky sú mimoriadne úspešné, čoho dôkazom je aj počet koncertov, ktoré Pink odohrala pocas počas predchádzajúcich tour Funkhouse a Summer Carnival. Až 2,9 milióna fanúšikov malo možnosť zhliadnuť Pink na 194 koncertoch.

Pink - Blow Me (One Last Kiss)

Pink je rodáčkou z mesta Doylestown. Na svojom konte má šesť radových albumov a rovnako v poradí šieste bude jej budúcoročné svetové turné. Extravagantná matka ročnej dcérky sa preslávila hitmi ako Get the party started, Just like a pill, Family portrait, Who knew, Stupid girls, So what, Sober či aktuálny Blow me.

Počas svojej kariéry predala viac ako 40 miliónov albumov a 70 miliónov singlov, čo ju radí medzi komerčne najúspešnejších umelcov histórie. Kariéru sympatickej rebelky s ťažko identifikovateľnou farbou vlasov zdobia tri ceny Grammy Awards, dve Brit Awards a päť MTV Video Music Awards.

Vstupenky na koncert Pink vo Viedni je možné zakúpiť v sieti Eventim. Viac info na https://www.facebook.com/publique.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz z agentúry Publique.

Foto: Mark J. Terrill/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pink