Britská folk-rocková formácia Mumford & Sons si udržala prvé miesto v americkom albumovom rebríčku Billboard 200. Kým v prvom týždni predala zo svojej druhej štúdiovej nahrávky Babel (2012) približne 600-tisíc kópií, v tom druhom to bolo 169-tisíc kópií, no aj to jej stačilo na prvenstvo.

Prvým singlom z albumu Babel (recenzia) je skladba I Will Wait, tým druhým pieseň Babel. Najúspešnejšou novinkou je na druhej priečke nahrávka The 2nd Law (recenzia) od anglickej kapely Muse, pre ktorú je to doteraz najlepší výsledok v USA.

Tento tohtotýždňový výsledok znamená, že po prvý raz od roku 1992 sú na prvých dvoch miestach anglické rockové skupiny. Pred dvadsiatimi rokmi sa takto na čele usadili formácie Def Leppard a The Cure.

Na trojku v rebríčku sa dostal spevák Miguel s novinkou Kaleidoscope Dream. Rovnako ako pred týždňom je na štvorke americká speváčka Pink s aktuálnou nahrávkou The Truth About Love (recenzia). Prvú päťku uzatvára kanadská rocková formácia Three Days Grace s novinkou Transit of Venus. Na šestke je ďalší interpret z Kanady - speváčka Diana Krall s albumom Glad Rag Doll.

Do top 10 sa s novými nahrávkami dostali ešte aj Jackie Evancho (Songs From the Silver Screen), Cher Lloyd (Sticks & Stones) a Van Morrison (Born to Sing: No Plan B).

Pozrite si aktuálne TOP 20 rebríčkov Billboard 200 a Billboard Hot 100

PSY ani tento týždeň nedobyl singlový Billboard

V singlovom rebríčku Billboard Hot 100 sú prvé dve miesta bezo zmeny. Popová skupina Maroon 5 je so skladbou One More Night už štvrtý týždeň po sebe na vrchole, nasleduje po tretí raz s minimálnym odstupom juhokórejský raper PSY a jeho globálny hit Gangnam Style.

TIP: PSY je v Južnej Kórei národným hrdinom. Pozrite si ako ho privítali

Na trojke debutuje britsko-írska skupina One Direction so singlom Live While We're Young. Z trojky na štvorku klesli Fun s piesňou Some Nights a zo štvorky na päťku speváčka Taylor Swift so skladbou We Are Never Ever Getting Back Together. Swift má v top 10 dvojité zastúpenie, keď na šiestej priečke debutuje jej nový singel Red.

Do prvej desiatky sa tento týždeň dostala ešte jedna novinka, ktorou je pieseň Skyfall britskej speváčky Adele. Patrí jej 8. miesto, no očakáva sa, že po premiére najnovšieho filmu o agentovi 007 (23.10.) bude útočiť na čelo rebríčka. 

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Mumfordandsons.com

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons