Na odovzdávaní MTV Europe Music Awards, ktoré sa uskutoční 10. novembra v amsterdamskej aréne Ziggo Dome, vystúpi aj americká speváčka Miley Cyrus. Pridala sa tak ku Katy Perry a kapele The Killers, ktorých vystúpenia oznámili organizátori už skôr. Ceremoniál bude moderovať Redfoo z formácie LMFAO.

Dvadsaťročná Miley Cyrus sa tento rok vďaka svojmu kontroverznému správaniu zmenila z bývalej Disney hviezdy na najväčšiu popovú celebritu súčasnosti. Septembrové vystúpenie s Robinom Thickem na MTV Video Music Awards, obscénnosti vo videoklipe Wrecking Ball, rozchod s dlhoročným frajerom či niekoľko neveľmi vkusných erotických fotení u známeho fotografa Terryho Richardsona predstavujú azda najväčší frontálny útok na pudy fanúšikov v dejinách pop music.

Speváčke sa to však vyplatilo - úspešne sa zbavila nálepky Hannah Montana a jej album Bangerz, ktorý vyšiel 4. októbra, je momentálne na čele rebríčkov predajnosti na najväčších hudobných na oboch stranách Atlantiku, teda v americkom Billboard 200 aj v britskom UK Charte. Napriek kritike zo strany moralistov, od fanúšikov na Youtube, cez médiá až po Sinéad O'Connor, tak v súčasnosti patrí medzi najžiadanejšie hudobné hviezdy.

TIP: Dojímavé ukončenie konfliktu: Sinéad a Miley sa udobrili, ani nevedia ako

Organizátori MTV Europe Awards zrejme tiež očakávajú, že po jej vystúpení nezostane kameň na kameni a prinesie im extra publicitu. Samotné udeľovanie cien totiž len sotva ponúkne niečo vzrušujúce či prekvapivé. Tohtoročným nomináciám s možnosťou získania piatich ocenení kraľujú spevák Justin Timberlake a hip-hopové duo Macklemore & Ryan Lewis. Lady Gaga, Justin Bieber, Robin Thicke a spomínaná Miley Cyrus môžu získať po štyri sošky, kým One Direction a Rudimental nominovali v troch kategóriách. Pozrite si kompletný prehľad nominácií

Text: Hudba.sk, SITA (Aceshowbiz.com)
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus