Na 54. slávnostnom udeľovaní cien Grammy vystúpia Paul McCartney, speváčka Rihanna a kapela Coldplay. Rihanna a Coldplay pritom absolvujú svoje vôbec prvé spoločné vystúpenie. Na svojej oficiálnej webstránke Grammy.com o tom informovali organizátori podujatia, pričom ďalších účinkujúcich zverejnia čoskoro.

Okrem spomínanej trojice interpretov sa na podujatí predstavia aj kapela Foo Fighters, spevák Bruno Mars, raperka Nicki Minaj, country hudobník Jason Aldean, víťazka súťaže American Idol Kelly Clarkson a hviezda minuloročných Grammy Taylor Swift. Moderátorom udeľovania Grammy, ktoré sa uskutoční v nedeľu 12. februára v losangeleskom Staples Centre, bude raper a herec LL Cool J.

Nomináciám na ceny Národnej akadémie nahrávacích umení a vied kraľuje americký raper Kanye West. Rodák z Atlanty je nominovaný dovedna sedemkrát, vrátane kategórie Skladba roka (All Of The Lights). Za 34-ročným Američanom nasleduje trojica Adele, Foo Fighters a Bruno Mars so šiestimi nomináciami na konte. Barbadoská speváčka Rihanna je nominovaná v štyroch kategóriách, britská formácia Codplay má o jednu nomináciu menej. Paul McCartney, ktorého zvolili Osobnosťou roka 2012 nadácie MusiCares, má jednu nomináciu.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Danny Lawson/PA

Súvisiaci interpreti: Coldplay