Tvorcovia videoklipu skupiny Ohm Square k piesni Humanic z tohtoročného "comebackového" EP Resist Dance obdržali dve ocenenia na medzinárodnom festivale videoklipov Ibiza Music Video Festival.

Videoklip, ktorý bol natočený na Islande v produkcii spoločnosti Trust Creative (Jan Šíma+Vít Zemčík) s performerkou Strange Divou, získal na festivale hlavnú cenu (Best Producer) a zvíťazil tiež v internetovom hlasovaní divákov (People's Choice). Víťazov ďalších kategórií nájdete TU.

Ohm Square v súčasnosti dokončujú svoj piaty album, ktorý vyjde na značke Deadred/Starcastic Records v decembri 2013. Skupina sa tento rok vrátila na scénu po piatich rokoch so spomínanou nahrávkou Resist Dance EP, ktorá vyšla vo februári. Okrem skladby Humanic obsahuje aj tracky Woodie Boogie a Sweet Love.

Kapela sa do povedomia českého a slovenského publika zapísala najmä skladbou zo soundtracku ku kultovému filmu Samotáři. Wounds On a Cherry Tree pochádza z druhého albumu Scion (1999), za ktorý Ohm Square získali ocenenie Akadémie populárnej hudby Anděl v žánri "Dance And Hip Hop". Momentálne Ohm Square fungujú iba ako duo Jan Čechtický a Charlotte Fairman, ktoré zvykne dopĺňať hosť Mirek Lacko.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Čulen z vydavateľstva Starcastic. Viac na www.ohmsquare.com.

Súvisiaci interpreti: Ohm Square