Datasystem je na scéne úplným nováčikom a tak sme boli aj sami veľmi zvedaví, čo má nová skupina Juraja Vitéza (ex Le Payaco) v novom roku za lubom. V tom minulom odohrala niekoľko koncertov a predstavila svoje prvé nahrávky, vďaka ktorým je jasné, že sa túto sviežu zostavu známych i menej známych tvárí slovenskej nezávislej scény oplatí v roku 2011 pozorne sledovať...

"Rok 2010 hodnotím veľmi pozitívne. V apríli 2010 sme spolu s Viktorom Frešom a Petrom Sedláčikom založili našu kapelu a už o pár mesiacov vznikli prvé spoločné nahrávky. Kapelu neskôr doplnili dvaja skvelí muzikanti gitarista Ilja Miškovič a Matúš Kľúčik," povedal o prvom roku skupiny Datasystem jej líder Juraj Vitéz. "Odohrali sme aj niekoľko koncertov, za ten najlepší považujem koncert na Zimnom Žákovic Open festivale."

"Toho, čo ma potešilo, bolo veľmi veľa. Nenapadá ma konkrétna udalosť, ktorá by prevyšovala ostatné. Boli to však udalosti späté s mojimi priateľmi a kolegami. Na to, čo ma sklamalo, si nepamätám. Myslím, že nič," dodal Juraj k udalostiam z minulého roka a predostrel nabližšie ciele svojej kapely. "V roku 2011 plánujeme vydať náš debutový album. Koncom januára začíname v štúdiu nahrávať prvé podklady. Vydanie je naplánované na apríl 2011. Potom sa už tešíme na koncertovanie a letné festivaly. Prajem všetkým krásny a úspešný rok 2011, plný skvelej novej hudby."


Datasystem - Svet

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Symon Kliman