Amerického rapera T.I. prepustili z federálnej väznice Forrest City v Arkansase, aby si odpykal zvyšok 11-mesačného trestu v nápravnom zariadení alebo v domácom väzení. Pre webový portál TMZ.com to potvrdil hovorca federálneho úradu väzenských zariadení Chris Burke. T.I. bol vo výkone trestu za porušenie podmienky, ktorého sa dopustil držbou extázy, pozitívnymi testami na opiáty a stretnutím sa s iným odsúdeným zločincom.

Rapera spolu s jeho manželkou Tamekou "Tiny" Cottle zatkli 1. septembra 2010 v Los Angeles po tom, čo v ich aute našli niekoľko tabliet extázy. Prokuratúra v Los Angeles však rapera z prechovávania drog nakoniec neobvinila, pretože súd v Atlante mu už predtým zrušil podmienečné prepustenie a poslal ho na 11 mesiacov do väzenia.

Voči jeho manželke prokuratúra obvinenie z prechovávania drog stiahla po tom, čo Cottle úspešne absolvovala odvykací program. Tridsaťročný raper, vlastným menom Clifford Joseph Harris Jr., bol vo väzení od 1. novembra minulého roku. Rodák z Atlanty si trest odpykával v rovnakom zariadení, v ktorom strávil v roku 2009 necelých sedem mesiacov za nelegálny nákup a držbu zbraní.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrows (foto.sita.sk)