Hudba anglického hudobníka, skladateľa, producenta a vizuálneho umelca Briana Enoa spríjemní život ľuďom v nemocnici Montefiore v juhoanglickom meste Hove. Svetoznámy hudobník pre nich vytvoril dve špeciálne hudobné diela, pri ktorých budú môcť odpočívať.

Prvé z nich s názvom 77 Million Paintings for Montefiore bude znieť v priestoroch recepcie zariadenia. Nejde pritom o typický album s dĺžkou do 74 minút, ale o komplex zvukov, ktoré sa neustále menia a neopakujú sa. Druhé dielo dostalo názov Quiet Room For Montefiore a vypočuť si ho budú môcť pacienti, zamestnanci nemocnice i jej návštevníci v uzavretom priestore na prízemí.

Brian Eno prostredníctvom svojho hovorcu uviedol, že táto kompozícia nebude dostupná pre širokú verejnosť a vypočuť sa bude dať iba v nemocnici Montefiore. Zatiaľ poslednou štúdiovkou 64-ročného muzikanta je ambientný album Lux, ktorý vyšiel vlani v novembri. Podpísaný je aj pod albumom Overgrown (2013) od Jamesa Blakea, konkrétne pod skladbou Digital Lion. Ako producent naposledy participoval na nahrávkach No Line on the Horizon (2009) od U2, Mylo Xyloto (2011) od Coldplay a From Africa With Fury: Rise (2011) od Seuna Kutiho.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Warp.net

Súvisiaci interpreti: Brian Eno