Charizmatický spevák, autor hudby, multiinštrumentalista a frontman britskej rockovej formácie The Mission, Wayne Hussey, sa v rámci turné Songs Of Candlelight and Razorblades, s viac ako pädesiatimi zastávkami, predstaví aj v našom hlavnom meste. Vystúpi 3. novembra v Bratislave v klube British Rock Stars.

V osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch si skupina vydobila status gothic rockovej legendy. Dvakrát bola headlinerom známeho festivalu Reading, absolvovala viacnásobné vystúpenia v Top of the Pops, zvíťazila v ankete Najlepšia koncertná udalosť roku a drží rekord z roku 1988, kedy dokázala 7 dní za sebou vypredať londýnsky klub Astoria s kapacitou 2000 osôb. Na konte má 9 albumov, 4 singlové kompilácie a niekoľko výberoviek Best Of.    

Wayne, ako známa postava britskej hudobnej scény, pôvodne pôsobil v ikonických The Sisters of Mercy a Dead or Alive. Do Bratislavy sa vracia po dvanástich rokoch. Predstaví tu, v rámci rovnomenného európskeho turné, svoj nový solový album Songs Of Candlelight and Razorblades, ktorý v týchto dňoch uzrie svetlo sveta. Popri overených hitoch The Mission tak zaznejú aj obľúbené coververzie a novinky. Vstupenky sú už v predpredaji za 12 eur, v deň koncertu budú na mieste  stáť 15 eur.  

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Pavol Pilárik.