Na webe americkej organizácie National Public Radio (NPR) každý týždeň nájdete exkluzívny streaming albumov, ktoré sú tesne pred oficiálnym vydaním. Tento týždeň si môžete okrem iného zdarma vypočuť aj očakávaný tretí album švédskej speváčky Lykke Li a spoločnú nahrávku Briana Ena a Karla Hydea z dua Underworld.

Novinka sympatickej Švédky Lykke Li, známej slovenskému publiku najmä vďaka hitu I Follow Rivers (2011), nesie názov I Never Learn a do predaja by sa mala dostať 5. mája. Ponúka deväť skladieb, medzi ktorými sú aj single Love Me Like I'm Not Made of StoneNo Rest for the Wicked. 28-ročná interpretka v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME) nedávno prezradila, že album je posledným z trilógie, ktorú tvoria debut Youth Novels (2008) a druhý počin Wounded Rhymes (2011). Viac o albume

Stream albumu I Never Learn na www.npr.org


NPR tento týždeň v rámci svojej služby First Listen ponúka na bezplatné počúvanie aj nové albumy, ktoré v máji vydajú tUnE-yArDsArturo O'Farrill & The Afro Latin OrchestraNikki LanePacifikaKishi Bashi a Dolly Parton, no naším druhým tipom (keďže hudby je tradične viac než času) z aktuálneho výberu je album Someday World, ktorý spoločne nahrali legendárny producent Brian Eno (David Bowie, David Byrne, U2...) a spevák a klávesák skupiny Underworld Karl Hyde.

Na nahrávke, ktorá vychádza na britskom labeli Warp 5. mája, sa podieľali aj Will Champion (Coldplay), John Reynolds a Andy Mackay (Roxy Music). Dvojica už skôr zverejnila skladby The Satellites a Daddy's Car, na ktorých elektronická produkcia spája so zvukmi dychových a sláčikových nástrojov či gitár. Výsledkom je akýsi "orchestrálny synthpop", ktorý zaujme na prvé počutie. Nielen fanúšikom elektroniky preto odporúčame celý album.

Stream albumu Someday World na www.npr.org


Zdroj: SITA (Nme.com), Npr.org, Hudba.sk
Foto: Parlophone

Súvisiaci interpreti: Brian Eno, Lykke Li