Americký spevák a multiinštrumentalista Prince predstavil ukážku nového singla Pretzelbodylogic, ktorý by sa mal objaviť na pripravovanej štúdiovke Plectrum Electrum. Ako už je pre tohto hudobníka typické, bližšie informácie k jej vydaniu chýbajú.

V krátkom videu zverejnenom na portáli YouTube sa Prince objavil spolu s členkami skupiny 3rdEyeGirl, ktorú tvoria americká bubeníčka Hannah Ford, dánska basgitaristka Ida Nielsen a kanadská gitaristka Donna Grantis. "Čoskoro," hlási titulok na záver 30-sekundovej nahrávky.

V súčasnosti sa Prince pripravuje na niekoľko koncertov v Londýne. Konkrétne termíny by podľa dosiaľ dostupných informácií mal zverejniť na špeciálnej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční 3. februára v dome speváčky Lianne La Havas.

Okrem toho Prince stiahol žalobu na 22 anonymných užívateľov, ktorých obvinil, že na internete bez jeho súhlasu zverejnili záznam z jeho koncertu. Hudobník od každého žiadal po jednom milióne amerických dolárov (v prepočte približne 731-tisíc €) pre údajný ušlý zisk. Prince nakoniec žalobu, ktorú podal len 16. januára, dobrovoľne stiahol.


Legendárny hudobník, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby When Doves Cry, Purple Rain, Let's Go Crazy, Kiss, Cream, The Most Beautiful Girl In The World alebo 1999.

Na svojom konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billboard Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Prečítajte si: Prince opäť prekvapuje. Kašle na svoje zvyky a zverejňuje videá z koncertov

Zdroj: SITA, Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Last.fm/music/Prince

Súvisiaci interpreti: Prince