Ruský prezident Vladimir Putin údajne čoskoro zaradí do svojho programu neplánovanú návštevu obce Buranovo v Malopurginskej oblasti Udmurtskej republiky. Práve odtiaľ totiž pochádzajú členky vokálnej skupiny Buranovskije babuški (Buranovské babičky), ktoré zaujali svet na tohtoročnej Eurovízii.

V azerbajdžanskom Baku vybojovali Buranovskije babuški vo farbách Ruskej federácie v sobotu s piesňou Party for Everybody druhé miesto. Už pred finálovým večerom patrili podľa stávkových kancelárií do širšieho okruhu favoritov, no ich umiestnenie hneď za víťaznou Loreen zo Švédska aj tak trochu prekvapilo. Dostali síce len jediné 12-bodové hodnotenie (od Bieloruska), no aj napriek tomu v konečnom poradí s celkovým súčtom bodov preskočili Srbsko, Azerbajdžan i Albánsko, ktoré mali po štyri dvanástky.

Vladimir Putin sa nechal počuť, že ho nadchol talent a vkus babušiek, o ktorom sa presvedčil počas sledovania prenosov Eurovízie. Pobyt v Buranove, odkiaľ vokálna skupina senioriek pochádza, chce využiť aj na to, aby si overil informáciu, podľa ktorej tam disponujú iba jediným televízorom pre všetkých občanov obce.

Buranovskije babuški - Party For Everybody (finále ESC 2012)

Zdroj: TASR, pm
Foto: Eurovision.tv

Súvisiaci interpreti: Buranovské babičky