Holandská jazzová speváčka Caro Emerald debutuje s druhou štúdiovkou The Shocking Miss Emerald (2013) na prvej priečke britského albumového rebríčka. Pre 32-ročnú rodáčku z Amsterdamu je to premiérový triumf v UK Charte, keďže jej prvý album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (2010) sa dostal najvyššie na štvrtú pozíciu.

Caro Emerald vytlačila z prvého miesta formáciu Rudimental so štúdiovkou Home (2013), z ktorej sa predalo len o necelých 3000 kópií menej než z The Shocking Miss Emerald. Z dvojky na štvorku klesol kanadský spevák Michael Bublé s nahrávkou To Be Loved (2013). Tento týždeň sa do top 10 dostali až štyri novinky, druhou z nich je na trojke album Didn't It Rain (2013) herca a speváka Hugha Laurieho známeho zo seriálu Dr. House. 

Prvú päťku uzatvára ďalšia novinka - britská speváčka Alison Moyet s ôsmou štúdiovkou The Minutes (2013). Päťdesiatjedenročná Moyet sa dostala do top 5 po prvý raz od roku 1987, keď sa s nahrávkou Raindancing umiestnila na druhej priečke. Poslednou tohtotýždňovou novinkou v prvej desiatke je album Golden (2013) americkej country skupiny Lady Antebellum na sedmičke.


Daft Punk stále na vrchole singlového UK Chartu

Na prvej priečke britského singlového rebríčka je už tretí týždeň po sebe francúzska dvojica Daft Punk so skladbou Get Lucky, v ktorej hosťujú spevák Pharrell Williams a gitarista Nile Rodgers zo skupiny Chic. Z mimoriadne úspešného singla sa v týždni od 5. do 11. mája predalo ďalších 123-tisíc kópií a celkovo chýba už iba menej než 8000 kusov k prekonaniu polmiliónovej hranice.

Na druhej priečke debutuje americký producent a dídžej Chris Malinchak so skladbou So Good To Me. Zo štvorky na trojku sa posunul britský folk-rockový hudobník Passenger s piesňou Let Her Go, naopak z dvojky na štvorku klesli Rudimental so singlom Waiting All Night, v ktorom hosťuje speváčka Ella Eyre. Pokles o dve priečky zaznamenali aj Macklemore a Ryan Lewis so skladbou Can't Hold Us, ktorá aktuálne uzatvára prvú päťku.

Druhou a zároveň aj poslednou tohtotýždňovou novinkou v top 10 je singel This Is What It Feels Like holandského dídžeja a producenta Armina van Buurena a kanadského speváka Trevora Guthrieho. Tento hit, ktorý sa momentálne v rebríčku nachádza na šiestom mieste, si čoskoro budú môcť vypočuť aj Arminovi slovenskí fanúšikovia. Slávny dídžej vystúpi 29. júna na Zlatých pieskoch v Bratislave.


Pozrite si aktuálnu Top 20 v albumovom a singlovom UK Charte

Zdroj: SITA (Theofficialcharts.com)
Foto: Caroemerald.com

Súvisiaci interpreti: Caro Emerald, Daft Punk