Spevák Robo Opatovský vydal 26. novembra novinku s názvom Vianočný album 2. Po troch týždňoch v predaji sa môže pochváliť platinovou platňou. Tá je preňho tým najväčším vianočným prekvapením, predchádzajúci Vianočný album sa totiž predával omnoho pomalšie.

"Prvému Vianočnému albumu trvalo dva roky, než sa stal platinový. Bol som príjemne prekvapený, že 'dvojke' na to stačili tri týždne," povedal pri preberaní ocenenia Robo Opatovský. "Mám veľkú radosť. Možno je to vďaka tomu, že album je ešte pestrejší, nakrútili sme aj klip ku skladbe Biela noc, mám veľa vystúpení a koncertov."

Fanúšikovia na Vianočnom albume 2 môžu nájsť nielen nové úpravy klasických hitov Driving Home For ChristmasWinter Wonderland alebo Santa Claus Is Comming To Town, ale aj spomínané dueto s Monikou Bagárovou Biela noc, pesničku Na vločkách, ktorá vznikla v spolupráci s Ľubicou Malachovskou–Čekovskou, známy Opatovského singel Prší prerobený na "zimnú verziu" s názvom Sneží, coververziu Vianočnej piesne v origináli od Dana Junasa a ďalšie.

Ocenenie za predaj 3000 kusov albumu bude mať miesto na stene v nahrávacom štúdiu Roba Opatovského, hneď vedľa platiny za Vianočný album z roku 2008. Známy spevák už teraz začína pripravovať sériu špeciálnych vianočných koncertov na jeseň 2013, v ďalších rokoch nevylučuje ani nahrávanie Vianočného albumu s poradovým číslom tri.

Prečítajte si:
Kto nemá vianočný song, nech hodí salónkou! Vypočujte si tohtoročnú nádielku

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Roba Opatovského.

Foto: Patrik Ratajský, Black Eye Company

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský