Kapela Puding pani Elvisovej vo štvrtok 28. októbra vydáva svoj nový album π, a v ten istý deň ho aj pokrstí na koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube. Podobne ako na albume, aj na krste sa objavia hosťujúci raperi Vec a Zverina. Krstnými otcami platne budú Junior a Marcel z Fun Radia. Na koncerte v Majestic Music Clube vystúpia aj skupiny The Uniques a Kazety.

Album π (pí - Ludolfovo číslo) obsahuje letnú koncertnú hitovku Mladí Chemici, aktuálny singel Gramatika a ďalších dvanásť nových pesničiek. Všetky skladby si pudingáči napísali a nahrali sami vo svojej skúšobni v Istrocheme. Jedinými hosťami sú Vec a Zverina v party treku Óda na Nemecko, a detský spevácky zbor Mladé hlasy z Košíc na pilotnom singli Mladí Chemici. Obal navrhol basgitarista Viliam a skupina si zobrala do vlastných rúk aj samotné vydávanie albumu.

Novinka vychádza tri roky po úspešnom albume Play Pause Eject (2007), a ani tentokrát nie je výber názvu náhodný. "Číslo π absolútne vystihuje nekonečný proces tvorby, ktorý bol v konečnom dôsledku až úplne iracionálny. Navyše je to náš tretí album a máme na ňom 14 skladieb - takže aj preto 3,14. Všetko do seba zapadá." hovorí gitarista a spevák Pino.

Hosťami krstu budú skupiny The Uniques a Kazety, ktoré sa v Bratislave predstavia v rámci svojho aktuálne prebiehajúceho turné. Po minulotýždňovom českom ťažení nasleduje päť koncertov u nás: 26. 10. v Novej Pekárni v Nitre, 27. 10. na Stanici v Žiline, 28. 10. na krste PPE v MMC v Bratislave, 29. 10. v klube Lúč v Trenčíne a napokon 30. 10. v Tabačke v Košiciach.

V auguste tohto roku skupina The Uniques vydala svoj debutový album From The Dust, so svojským soundom namiešaným pomocou elektroniky a štyroch dekád novátorského popu. Okrem nových skladieb sa fanúšikovia môžu tešiť aj na osvedčené koncertné hity ako Wild a Dungeon. Pražská skupina Kazety je českým klubovým objavom minulého roka, bola nominovaná na cenu Anděl v kategórii alternatívna hudba. Na aktuálnom turné ponúka electro-popové duo nové pesničky a novú projekciu.

Brány MMC sa vo štvrtok otvoria o 19:00, presne o ôsmej hrá The Uniques, o deviatej Puding pani Elvisovej a o pol jedenástej Kazety. Vstupenky sú v predpredaji za 8€ v sieti Ticketpro a na internete na www.eticketpro.sk. Na mieste budú stáť 10 €.

Puding pani Elvisovej vyrazí s novým albumom onedlho aj na slovenské turné - spolu so skupinou Billy Barman. Spoločná šnúra sa uskutoční prvé tri decembrové týždne, presné dátumy a miesta budú zverejnené na budúci týždeň.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko.

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej