Jej obrovský hit Fancy alebo skladbu Black Widow zrejme poznáte. Reč je o austrálskej raperke Iggy Azalea, ktorá pred pár dňami zverejnila nový singel Kream. Svojej povesti nezostala nič dlžná a opäť pre svojich fanúšikov pripravila videoklip, v ktorom sa zvíja s minimom oblečenia a hrdo vystavuje na obdiv svoje pozadie.

Časy, kedy austrálska raperka patrila medzi najúspešnejších mainstreamových interpretov, sú zrejme nadobro preč, to však neznamená, že by na svoju "hudobnú" kariéru zanevrela. V roku 2014 vydala Iggy Azalea svoj debutový a zatiaľ jediný plnohodnotný album The New Classic. Ten sa stretol s mimoriadne veľkým úspechom, dokonca sa po pár mesiacoch dočkal reedície s názvom Reclassified. Od tej doby sa však ambicióznej speváčke nedarí svoj úspech obhájiť.

Ešte v roku 2015 blondínka fanúšikov informovala o prípravách druhého albumu Digital Distortion, dokonca postupne vydala trojicu singlov Team, Mo Bounce a Switch. Ani jedna zo skladieb sa však nestretla s očakávaným úspechom a Azalea nakoniec pre nezhody s vydavateľstvom vydanie albumu zrušila. Začiatkom tohto mesiaca Iggy konečne ukončila dlhé čakanie a pod hlavičkou vydavateľstva Island Records oznámila vydanie nového EP pod názvom Survive the Summer. Kolekciu šiestich piesní uvedie na trh už 3. augusta. Zrejme nejde o náhodný dátum, keďže presne o týždeň neskôr má vyjsť aj očakávaný album Queen jej dlhoročnej rivalky Nicki Minaj.

videoklip Kream Zdroj: YoutubeIggy Azalea chce opäť šokovať tým, čo tu už bolo

Jej svetu vládne zadok

Práve Minaj v roku 2014 prelomila všetky bariéry videoklipom Anaconda plným natriasajúcich sa zadkov. A hoci twerkovací trend v pop music je našťastie dávno minulosťou, Iggy Azalea sa k nemu v novinke Kream opäť vracia a celé to pôsobí, akoby už naozaj nevedela, ako zaujať. Samotná skladba, v ktorej hosťuje raper Tyga, je recyklátom C.R.E.A.M. od legendárnej formácie Wu-Tang Clan a Dead End od Raw Beat Mafia. Z prvej menovanej skladby tu znie aj titulná fráza "Cash rules everything around me" (C.R.E.A.M. - v preklade "Peniaze vládnu všetkému okolo mňa"), ktorú si dokonca kontroverzná Austrálčanka s Tygom pozmenila na "Ass rules everything around me" (namiesto peňazí vraj všetkému vládne zadok...).

Video je, podobne ako minuloročný vizuál Mo Bounce, plné neónových svetiel a veľmi ľahko oblečených tanečníčok. Raperka odetá len v sieťkovanej bielizni sa pritom povaľuje medzi dolárovými bankovkami v kuchyni a neskôr twerkuje so svojou skupinou tanečníčok priamo na predzáhradke domu. Ešte trúfalejšie môžu pôsobiť scény s raperom Tygom, nad ktorým visí (pravdepodobne) replika mŕtveho žraloka. Nikoho zrejme neprekvapí, že viac než svoju tvár 28-ročná raperka vo videu ukazuje svoje objemné pozadie, s ktorým môže pokojne konkurovať aj spomínanej Nicki Minaj...


Hoci singel  z jej nového EP nie je ničím prevratným a väčšina poslucháčov si ho už nikdy znova nepustí, niekdajšej adeptke na titul kráľovnej súčasného rapu sa ním podarilo po dlhšom čase opäť aspoň na chvíľu upútať pozornosť. Svedčí o tom počet zhliadnutí na Youtube, kde sa za prvý týždeň od zverejnenia nazbieralo vyše 22 miliónov prehratí, čo sa jej s predchádzajúcim singlom Savior nepodarilo ani za štyri mesiace.

Videoklip dokonca získal za rovnakú dobu o niekoľko miliónov pozretí viac ako tiež nie najdecentnejší vizuál k singlu Bed od Nicki Minaj a Ariany Grande. Napriek tomu však novinka pôsobí ako dosť zúfalá snaha zviezť sa na vydaní rivalkinho albumu pomyselným "súbojom zadkov". Ten už síce nikoho nezaujíma, ale kto má takéto chúťky, môže sa aspoň pokochať.

PS: Predtým než v diskusii napíšete, že by sme mali radšej písať o hudbe ako o rapujúcich "plus size modelkách", tu je pár tipov na články o hudbe z posledných dní, ktoré vám možno ušli:

SuperStar Tereza Mašková: Človek veľakrát padne na dno

Sting prekvapil na Bratislavskom hrade Shaggym a bolo to šialené

Chvrches: Manažmentu Depeche Mode sa nehovorí nie

David Kollar rozbehol ďalšiu spoluprácu. Nahráva gitary pre Marca Minnemanna


Sisa Fehér na albume Bardo maľuje hudobné obrazy podmanivými farbami

Nová platňa Pary je nevyspytateľná. Každým vypočutím sa mení a vyzrieva

Portugal. The Man: Sme v jednom kole, najkrajšia dovolenka je doma na Aljaške


Echo Zuzany Smatanovej je zrelý album s výrazným hudobným názorom

Skupina Modus chystá po 30 rokoch nový album


Tune Yards vydala album o rasizme, chce prinášať priestor na diskusiu

Beyoncé a Jay Z vystúpili vo Varšave, ich šou si nenechali ujsť ani Slováci

Metalinda povstala z popola vďaka hymne. Nadviaže na úspech novým singlom?

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Iggy Azalea