Americká raperka Cardi B bude na rok 2018 zrejme ešte dlho spomínať. Kariérne dosiahla niekoľko míľnikov ako napríklad vydanie debutového albumu či zisk množstva ocenení. V súkromí sa zase môže tešiť z prvorodenej dcérky, ktorá sa objavila aj v jej najnovšom videoklipe Money. Nejde však o žiadnu rodinnú idylku ale poriadne provokatívny počin.

26-ročná kontroverzná hviezda tento rok zbierala jedno ocenenie za druhým a hoci mnohí ju stále nedokážu brať vážne, nemožno jej uprieť, že jej skutočne "ide karta" a popri svojej najväčšej rivalke Nicki Minaj sa ani náhodou nestratila. Jej debutový album Invasion of Privacy sa navyše okrem komerčného úspechu teší aj priazni kritikov. Podľa stránky Albumoftheyear.org, ktorá zoraďuje albumy podľa ich umiestnení v rôznych koncoročných rebríčkoch, ide dokonca o piaty najlepšie hodnotený album roka. Naproti tomu album Queen od Nicki Minaj sa do top 50 tohto "metarebríčka" ani nedostal a máloktoré hudobné médium si naňho vo svojom výročnom bilancovaní vôbec spomenulo.

Cardi B si však v závere úspešného roka pre seba uchmatla pozornosť ešte aj iným, omnoho "okatejším" spôsbom. Krátko pred Vianocami totiž prekvapila a viacerých určite aj šokovala a pobúrila videoklipom k skladbe Money. Tá sa síce na spomínanom albume dostala len na deluxe verziu, no napriek tomu sa u jej fanúšikov teší veľkej obľube, čo si všimla aj samotná raperka. Priamo od prebaľovacieho pultu si tak odskočila pred kameru a materské povinnosti, konkrétne dojčenie, si bez hanby plnila priamo počas nakrúcania.

Cardi B, videoklip Money Zdroj: Youtube

Vykrádačka Beyoncé s prímesou nahoty

Ak sledujete tvorbu Beyoncé, zrejme sa neubránite pocitu, že pozeráte práve jej video. Vizuál Money podľa môjho názoru ponúka až príliš veľké množstvo scén, ktoré vyzerajú ako keby boli "ukradnuté" od nej, konkrétne z klipov Formation a Apes**t. No napriek tomu, že Cardi B vo svojom klipe neponúka nič originálne, čo by tu ešte nebolo, po vizuálnej stránke ide asi o jedno z jej najlepších, ak nie úplne najlepšie video. O niečo dôstojnejšie by možno zábery pôsobili, ak by si bývalá striptérka odpustila scény, kde tancuje okolo tyče a rozhadzuje všade navôkol peniaze. Ak však viete, čo sa spieva v texte samotnej piesne, zrejme jej aj túto spomienku na niekdajší zdroj obživy odpustíte.

Zábery do videoklipu sa okrem nočného klubu nakrúcali aj v banke a múzeu umenia. Rodáčka z New Yorku už dávno dokázala, že s nahotou žiadny problém nemá. Obrovský dekolt a svoje pozadie vystavila na obdiv už veľakrát. No tentoraz zašla ešte ďalej a postarala sa zrejme o prvenstvo v rámci histórie videoklipov. Na nakrúcanie totiž prišla spolu so svojou päťmesačnou dcérkou Kulture, odhodila podprsenku a nakojila ju priamo pred kamerou. Pravdepodobne tým naštvala aj spomínanú Nicki Minaj, toto je totiž jedna z mála vecí, ktorú (zatiaľ) bezdetná raperka v posúvaní hraníc súdnosti na rozdiel od Cardi B urobiť nemôže.


Návšteva domovu seniorov 

Zábery, kde Cardi B kľačí takmer nahá, len vo veľmi odvážnom zlatom outfite boli inšpirované vystúpením raperky Lil Kim z odovzdávania cien MTV Video Music Awards v roku 1997. Textovo za kontroverznou piesňou Money stojí samotná raperka, vlastným menom Belcalis Marlenis Almánzar. V americkom rebríčku Billboard to skladba zatiaľ dotiahla najvyššie na 13. priečku, no videoklip, ktorý má po týždni takmer 23 miliónov prehratí, by jej mohol pomôcť dostať sa ešte vyššie.

Cardi B ydanie svojho nového singla podporila aj návštevou známej šou Carpool Karaoke. James Corden si s kontroverznou hviezdou zaspieval okrem skladby Money aj jej veľký letný hit I Like, s ktorým dvojica vystúpila na hodine tanca v domove seniorov. Značná časť publika raperku zjavne vôbec nepoznala, no jej vystúpenie si napriek tomu užili.


Autor: Dušan Marko

--
PS: Ak vás videoklip pobúril a od hudobného webu očakávate niečo iné, skúste napríklad tieto články z posledných týždňov:

50 albumov roka 2018 podľa redaktorov Hudba.sk

Modus pokračuje bez Lehotského. Výraznejších nápadov má pomenej

Videoklip roka: Strach, hnus a hnev "hip-hopových" pankáčov The Wilderness

In Between Books Sessions sú o talentoch, ktoré vyniknú v komornom priestore

My Baby a The Youniverse v MMC ponúkli pohľad na budúcnosť rockovej hudby

Rakovicky začal ako sólový projekt, ambiciózny debut však vydáva ako kapela


Kontroverzná speváčka Sima: Rebelka bez servítky aj krehká kráska v jednom

Slovensko vyšle na prestížny showcase festival Eurosonic 120-člennú výpravu

Miro Žbirka zavŕšil vianočné turné. Do Košíc priniesol orchester, hity aj humor

Pocta Karolovi Duchoňovi priniesla rozporuplné reakcie. Niektorí umelci čelia kritike

Kráľom slovenského Youtube je Kali, rap ovládol aj rebríček nehudobných videí

Katarzia: Antigona je terapeutický album pre citlivých ľudí

Znovuzrodená Rita Ora s albumom Phoenix mieri medzi áčkové hviezdy

Zuzana Mikulcová je na novom albume odvážnejšia. Jej Dievča je progresívnou nahrávkou

Prečo ju ľudia milujú? Odpoveďou Simy Martausovej je Čaro obyčajných vecí

Desaťročný príbeh One Day Jazz Festivalu potvrdzuje správny kurz našej scény